Tervehdys ja hyvää golfvuotta 2023

Minä sain kunnian toimia seuramme Kemin golfklubin kapteenina tulevan vuoden 2023.

Seuraavassa kappaleissa uuden kapteenin ajatuksia niin menneestä, kuin tulevastakin.

Olen siis Janne Jussila ja jotkut tuntevat myös nimellä Bade. Tunnistan kummankin nimen ja molempia saa käyttää. Asun Keminmaassa ja golffia olen harrastanut nelisen vuotta. Töissä olen nykyisin Outokummun terästehtaalla jaloterässulaton päivätyönjohtajana. Golffin aloitin, kun tuli aikatauluaukko jalkapallon erotuomaroimisen ja jääpallon pelaamisen lopettamisen jälkeen. Sen jälkeen kesäisin ei ole paljoa aukkoja sitten näkynytkään. On hieno, jokaiselle omanlaisen haasteen tarjoava ja mielenkiintoinen laji tämä golf. Mikä hienointa, niin olen huomannut, että meillä on Kemissä erittäin hyvä henkinen golfyhteisö, johon on ollut helppo liittyä ja olla mukana.

Vuosi 2022 oli meille Kemin golffissa, kuten pari aikaisempaakin, lähes kaikilla mittareilla hyvä. Seuran jäsenmäärä kasvoi viidellä jäsenellä. Talousasiat niin seuralla, kuin kenttäyhtiölläkin oli loivasti plussalla. Pienenä miinuksena oli, että kesän pelattujen kierrosten (kisa ja harjoitus) määrä laski 5% ja vähän isompana miinuksena, että kahvilan, jota seura piti, tuotto jäi reilunlaisesti tappion puolelle.

Kenttämme oli koko kesän hienossa kunnossa. Siitä iso kiitos kenttähenkilökunnalle ja kenttätoimikunnalle, jotka rajallisin resurssein, saivat taas taiottua meille ensiluokkaisen golfkesän kentän kunnon puolesta.

Iso kiitos myös rangepallojen keräysporukalle. Range on mielestäni hyvän golfkentän elinehto ja ilman tuon porukan tekemistä, sen ylläpitäminen nykyresurssein olisi, jos ei mahdotonta, niin ainakin lähes. Kiitos! Tähän porukkaan mahtuu osallistumaan lisääkin golffareita. Palkintonahan on, keräyskertojen täytyttyä, jos perinteeksi muodostunut loppu kesän golfreissu huipussa seurassa. Toki parikin keräyskertaa (kesto n.1h) auttaa ja on arvokas apu.

Aktiivinen ja ammattitaitoinen Proomme Jari Saviaro ansaitsee mielestäni tässä yhteydessä myös kiitoksen. Jarin kurssilta itsekin lajiin ponnistaneena on hienoa, kuinka pyyteettömästi Jari kouluttaa seuraamme uusia pelaajia ja on aktiivisesti mukana kentän muissakin toimissa ja kehittämisessä.

Seuramme Lady kapteeni Marianne Karttunen ja hänen vetämänsä naisjaosto on myös monessa mukana ja panokseltaan, niin klubirakennuksen toiminnoissa, kuin viimeisimpänä mukavien pikkujoulujen järjestämisessä, merkittävä. Kiitos Marianne ja tiimi.

No nyt sitten tulevaa. Ensi kesän kilpailukalenterin muodostaminen on alkamassa näillä näppäimillä. Tulevaan kauteen valmistautuminen on siis syytä aloittaa jo pelaajienkin keskuudessa. Toivottavasti kaikki muistavat ja ovat tietoisia kuinka hyvä golffin talviharjoittelumahdollisuus meillä täällä Kemissä on (kts.kuvat). Talven ensimmäinen golfsimulaattorikisa on käynnissä ja kestää tammikuun loppuun. Toistakin kisaa jo suunnitellaan. Väittäisin, että tasoltaan ja edullisuudeltaan meidän talviharjoittelumahdollisuudet kestävät vertailun pitkin Suomea. Lisätietoa simulaattorin ja talviharjoitteluhallin toiminnoista on seuran nettisivuilla ja tietoa saa myös ottamalla yhteyttä, esimerkiksi johonkin seuran johtokunnan jäseneen. Suosittelen isosti tutustumaan ja harjoittelemaan. Ei ole sitten kesän kisoissakaan, pelkkää kapteenin ylivoimaa. 😉

Kustannusten nousu miltei kaikkialla asettaa haasteita myös meidän hienon ja sijainniltaan erinomaisen kentän ylläpidossa. Toivottavasti ensi kesänä kierrosmäärä saadaan taas kasvuun, niin seuramme jäsenten toimesta, kuin myös vieraspelaajien. Vieraspelaajathan olemme aina ottaneet lämmöllä vastaan ja jatkakaamme tätä myös tulevana kesänä.

Kierrosmäärän kasvattamiseen haastankin kaikkia pelaajiamme ja toimintamme ystäviä osallistumaan. Lisäksi kaikkista tärkein viestin viejä Kemissä olevasta hienosta harrastusmahdollisuudesta olemme me, pyytäisinkin mainostamaan sekä innostamaan mukaan uusia harrastajia, tuttuja ja 

tuntemattomia. Kylään tulevan tai ohikulkumatkalla olevan tutun voi ja kannattaa aina haastaa kierrokselle. Ei ole iso poikkeama reittiin, jos  on täälläpäin kulullaan. Väitän, että ”Suomen mutkattomin paikka poiketa”, oli sitten kyseessä kierros golffia tai vaikka vain kahvilaan kahville raatailemaan golffista tai sähkön hinnasta.

Meidän kenttää kehtaa esitellä! kaikki hakemaan mailat varastosta ja talviharjoitteluhalliin treenaileen.

Powerfade terveisin

Kapteeni Bade

Kapteenin_puhe_kuvat.png