Kapteenin infopiste

Tervehdys golffarit!

Ensimmäinen varsinainen kesäkuukausi pyörähtää käyntiin, mutta aktiivisimmat golffarit ovat päässeet nauttimaan pelaamisesta griineille jo aiemmin. Kenttä on ajankohtaan nähden hyvässä kunnossa ja odottaa lisää pelaajia.

Kahvilassamme on uusi yrittäjä ja toivon, että heidänkin palveluitaan käytetään ahkerasti, jotta yhteistyö jatkuisi mahdollisimman pitkään. Käsittääkseni myös anniskeluoikeuksia on tälle kesälle haettu, joten palautusjuoma helteellä voi olla myös olut. Hole in onen tai muun onnistuneen suorituksen jälkeen voi klubilla tarjota pelikumppaneille ehkä myös kuohuvaa. Toivon myös kärsivällisyyttä sen suhteen, että alkukaudesta caddiemasterit eivät välttämättä osaa kaikkia tilanteita ratkaista ja golfsanasto saattaa tuottaa päänvaivaa. Uskon, että tämä kuitenkin korjaantuu kesän mittaan.

Toivon, että saamme kentälle paljon pelaajia ja teemme tasoituskierrosten määrässä uuden ennätyksen.

Sääntöuudistuksia

Tälle kesälle sääntöihin on tullut useita muutoksia, jotka mielestäni ovat pääosin hyviä. Mainitsen tässä muutaman keskeisen uudistuksen jotka useimmiten tulevat kentällä eteen:

Droppaaminen: Pallon droppaaminen tapahtuu polven korkeudelta (aiemmin olkapään korkeudelta)

Estepelaaminen: Esteessä maila saa koskettaa maata ennen lyöntiä. Myös harjoitusswingit ovat sallittuja, kunhan pallon asema ei parane. (aiemmin esteessä ei saanut koskettaa mailalla maata tai tehdä harjoitusswingejä)

Bunkkerissa: Bunkkerista saa poistaa kivien lisäksi kävyt, oksat tai esimerkiksi puiden lehdet. Bunkkerista voi lisäksi vapautua kahdella rangaistuslyönnillä lipun linjassa taaksepäin. (Aiemmin ainoastaan irtokivet sai poistaa)

Rangaistuksia poistettu: Palloon voi osua vahingossa sitä etsiessä, viheriöllä mailalla, lyönnin jälkeen pallon osuessa pelaajaan itseensä tai omiin varusteisiin. Näistä tilanteista ei tule enää rangaistuslyöntejä. Rangaistuslyöntejä ei tule myöskään ns. kaksoiskosketuksesta tai siitä, että pallo osuu reiässä olevaan lippuun. Puttaaminen lippu reiässä on siis sallittua ja nopeuttaa peliä huomattavasti.

Pallo alastulojäljessä: Pallo joka on jäänyt omaan alastulojälkeensä muualla kuin esteessä voidaan nostaa, puhdistaa ja dropata mailanmitan säteelle ilman rangaistusta.

Pallon etsintäaika: Palloa voi etsiä enää 3 minuuttia aiemman viiden minuutin sijaan. Tämän jälkeen tulee pelata varapallolla tai lyödä uusi pallo aiemmasta pelipaikasta.

Jälkien korjaus viheriöllä: Viheriöllä voi korjata muutkin jäljet kuin pallon alastulojäljet esim. kengän jäljet.

Pallon liikkuminen viheriöllä: Jos pallo liikkuu asettamisen jälkeen esim. tuulen tai muun syyn  vuoksi tulee pallo asettaa uudelleen samaan paikkaan.

Näiden sääntöjen lisäksi tulee noudattaa paikallissääntöjä. Paikallissääntöihin ei ole näillä näkymin tarkoitus ottaa vapautumista outtiin lyödystä pallosta rangaistuksilla. Outtiin lyöty pallo tulee edelleenkin pelata uudelleen kahdella rangaistuksella aiemmasta lyöntipaikasta.

 

 

 

Kilpailut

1.6.2019 Eclectic, johon voi osallistua koko kauden ajan. Kilpailumaksu koko kesältä on 30 euroa. Kaikkien kannattaa ehdottomasti osallistua. Kaikki pelaajat osallistuvat samalla ilmoittautumisella sekä tasoitussarjaan, että tasoituksettomaan sarjaan. Kilpailuun tulee erinomaiset palkinnot. Osallistujien kesken arvotaan lisäksi palkintoja.

Kilpailuun kelpaa mikä tahansa tasoituskierros. Kaksi parasta tulosta jokaiselta väylältä kesän aikana huomioidaan lopulliseen tulokseen.

Jos siis teet parin kauden kahdella ensimmäisellä kierroksella väylälle 1, pysyy sen väylän tulos 4 ja 4 kunnes teet yhden tai useamman birdien samalle väylälle. Suosittelen, että pidät kirjaa omista parhaista väylätuloksista niin se helpottaa tarkastamista ja tiedät väylät joita kannattaa yrittää parantaa.

8.6.2019 Kapteenien kisa

Kapteenit toivottavat kaikki pelaajat tervetulleeksi kauden avauskilpailuun, joka pelataan täysin tasoituksin.

10.6.2019 Palanssiliiga starttaa. Suosittu greensomena pelattava parikisa saa edelleen jatkoa.

 

Mikäli kysyttävää ilmenee niin lisäkseni neuvoja ja ohjeita antavat naiskapteeni, sekä muut seura-aktiivit.

Paljon böördejä,

Topi Ronkainen

Kapteeni