ECLECTICCIÄ VIIKKO JÄLJELLÄ 22.9.2019

Vielä on pelisäitä. Valitettavasti en niistä itse en pääse nauttimaan golfin parissa ollessani loukkaantunut, mutta Eclecticissä on vielä viikko kisaa jäljellä ja palkintoja voittamatta. Muutamat palkinnot on voitettu, kuten Vili Sorosen par 4 väylällä tekemä eagle. Tulokset kalkuloidaan ja palkinnot jaetaan seuran pikkujouluissa!

PALKINTOJA SAAVUTETTU ECLECTICISSÄ SEKÄ KAPTEENIT MUURAMESSA VISIITILLÄ SATEISESSA SÄÄSSÄ. Päivitetty 23.8.2019

Markku Kumpulainen ja Katja Soronen nappasivat ensimmäiset palkinnot. Markku on tehnyt birdien jo ainakin 7 eri väylälle ensimmäisenä ja voitti siten yleisen sarjan ja seniorisarjan erikoispalkinnot eli 2x50 euron lahjakortin sponsorin liikkeeseen. Katja on tehnyt ensimmäisenä birdiet kaikille par 3 väylille ja erikoispalkinto hänelle siitä.

Kapteeni ja evp. kapteeni Hannu Kankaanpää kävivät kokeilemassa Muurame Golfin kentän. Joka väittää, että golf ei ole urheilua ei ole tuolla kentällä pelannut. Kenttä oli haastava fyysisesti, koska korkeuserot olivat suuret eikä välillä esiintynyt vesisade helpottanut pelaamista. Paikalliset pelaajat toimivat kuitenkin oppaina ja antoivat kierroksella hyviä vinkkejä, joten tulos oli varsin kohtuullinen kentän vaativuuteen nähden. Kannattaa käydä tutustumassa jos Jyväskylän lähistöllä on liikkeellä. Kuumalla kelillä autovuokraus on suositeltavaa jos epäilee jaksamistaan.

 20190814_160755.jpg

Saarigriini par 5 väylän päätteeksi

20190814_162133.jpg

Korkeuseroja oli paljon

IMG-20190815-WA0000.jpg

Alkutaival oli vielä kevyehkö

______________________________________________________________________________________

KAPTEENIEN KESÄPÄIVÄT NOKIA RIVER GOLFIN ROCK KENTÄLLÄ 28.6.2019

Reilusti yli 70 kapteenia oli kerääntynyt kisailemaan Nokialle, huikeassa kunnossa olevalle Rock kentälle. Ohjelmassa oli kisan lisäksi verkostoitumista sekä seuraavana päivänä luentoja PGA tuomari Arto Teittisen johdolla. Kapteenit kävivät läpi lisäksi hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja eri kentiltä.

Tärkeäksi seikaksi mainittakoon tasoitusjärjestelmän muuttuminen vuoden vaihteessa. Jokaisella pelaajalla tulisi olla pelattuna yhteensä vähintään 20 tasoituskierrosta tämän ja edellisen kesän aikana, jotta tasoitus säilyy kilpailukelpoisena. Hyvä tapa saada huomaamatta tasoituskierroksia on esimerkiksi Eclectic-kilpailu, johon voi osallistua koko kesän ajan.

Rock1.jpg

Ylhäällä kuvassa oikealla "the Rock".

Mainittakoon vielä, että kyseisellä kentällä on pelattu myös kansainvälisiä kilpailuja, joten griinit olivat "liian liukkaat" jopa eteläsuomalaisille golfareille.

KEMIN PYÖRÄ JA VARAOSA SPONSOROIMAAN ECLECTIC KISAA! 16.6.2019

https://keminpyora.fi/

Hankimme uutuuskilpailuumme perinteikkään sponsorin Kemistä. Yhteistyö kattaa paitsi tuote-esittelyjä, kuten robottiruohonleikkurin, joka tulee leikkaamaan klubitalon etupihaa kesäksi, myös tuote- ja/tai lahjakorttipalkintoja parhaille kilpailijoille sekä arvonnassa kaikkien osallistujien kesken.

Kilpailussa on yksi sarja täysin tasoituksin, mutta myös parhaita nais- juniori- ja senioripelaajia palkitaan.

Alustavasti palkinnot ovat seuraavat:

Yleinen sarja täysin tasoituksin 1) 250 euron lahjakortti 2)150 euron lahjakortti 3) 100 euron lahjakortti

Parhaat scratch tulokset 1) 125 euron lahjakortti 2) 75 euron lahjakortti 3) 50 euron lahjakortti

Paras naispelaaja 100 euron lahjakortti

Paras senioripelaaja 100 euron lahjakortti

Paras junioripelaaja 50 euron lahjakortti

Erikoiskilpailut:

Ensimmäinen hole in one. Robottileikkuri käyttöön kesäksi 2020. Lunastusoikeus kesän jälkeen

Ensimmäinen eagle par 4 väylällä 50 euron lahjakortti

Ensimmäinen 2 eaglea tehnyt pelaaja 50 euron lahjakortti

Ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt birdien kolmelle par 3 väylälle 50 euron lahjakortti

Ensimmäinen pelaaja joka on tehnyt birdien 7 eri väylälle 50 euron lahjakortti

Ensimmäinen senioripelaaja ja junioripelaaja, joka on tehnyt birdien 5 eri väylälle 50 euron lahjakortti

Ensimmäinen naispelaaja, joka on tehnyt birdien 3 eri väylälle 50 euron lahjakortti

Kilpailun yhteistulos bruttona 72 lyöntiä (par) tai parempi, pallopaketti (kaikki pelaajat)

Voittamatta jääneet palkinnot arvotaan kaikkien osallistujien kesken, lisäksi sponsorisopimuksista riippuen myös muita palkintoja arvotaan osallistujien kesken. Nyt viimeistään on aika tutustua kilpailuun ja osallistua. Kilpailumaksu klubille ja pelaamaan.

huom. Epävirallinen tulostaulu, jossa omista tuloksista voi pitää kirjaa ja muokata on eteisen sähkökaapissa.

Topi Ronkainen

Kapteeni

Kapteenin infopiste

Tervehdys golffarit!

Ensimmäinen varsinainen kesäkuukausi pyörähtää käyntiin, mutta aktiivisimmat golffarit ovat päässeet nauttimaan pelaamisesta griineille jo aiemmin. Kenttä on ajankohtaan nähden hyvässä kunnossa ja odottaa lisää pelaajia.

Kahvilassamme on uusi yrittäjä ja toivon, että heidänkin palveluitaan käytetään ahkerasti, jotta yhteistyö jatkuisi mahdollisimman pitkään. Käsittääkseni myös anniskeluoikeuksia on tälle kesälle haettu, joten palautusjuoma helteellä voi olla myös olut. Hole in onen tai muun onnistuneen suorituksen jälkeen voi klubilla tarjota pelikumppaneille ehkä myös kuohuvaa. Toivon myös kärsivällisyyttä sen suhteen, että alkukaudesta caddiemasterit eivät välttämättä osaa kaikkia tilanteita ratkaista ja golfsanasto saattaa tuottaa päänvaivaa. Uskon, että tämä kuitenkin korjaantuu kesän mittaan.

Toivon, että saamme kentälle paljon pelaajia ja teemme tasoituskierrosten määrässä uuden ennätyksen.

Sääntöuudistuksia

Tälle kesälle sääntöihin on tullut useita muutoksia, jotka mielestäni ovat pääosin hyviä. Mainitsen tässä muutaman keskeisen uudistuksen jotka useimmiten tulevat kentällä eteen:

Droppaaminen: Pallon droppaaminen tapahtuu polven korkeudelta (aiemmin olkapään korkeudelta)

Estepelaaminen: Esteessä maila saa koskettaa maata ennen lyöntiä. Myös harjoitusswingit ovat sallittuja, kunhan pallon asema ei parane. (aiemmin esteessä ei saanut koskettaa mailalla maata tai tehdä harjoitusswingejä)

Bunkkerissa: Bunkkerista saa poistaa kivien lisäksi kävyt, oksat tai esimerkiksi puiden lehdet. Bunkkerista voi lisäksi vapautua kahdella rangaistuslyönnillä lipun linjassa taaksepäin. (Aiemmin ainoastaan irtokivet sai poistaa)

Rangaistuksia poistettu: Palloon voi osua vahingossa sitä etsiessä, viheriöllä mailalla, lyönnin jälkeen pallon osuessa pelaajaan itseensä tai omiin varusteisiin. Näistä tilanteista ei tule enää rangaistuslyöntejä. Rangaistuslyöntejä ei tule myöskään ns. kaksoiskosketuksesta tai siitä, että pallo osuu reiässä olevaan lippuun. Puttaaminen lippu reiässä on siis sallittua ja nopeuttaa peliä huomattavasti.

Pallo alastulojäljessä: Pallo joka on jäänyt omaan alastulojälkeensä muualla kuin esteessä voidaan nostaa, puhdistaa ja dropata mailanmitan säteelle ilman rangaistusta.

Pallon etsintäaika: Palloa voi etsiä enää 3 minuuttia aiemman viiden minuutin sijaan. Tämän jälkeen tulee pelata varapallolla tai lyödä uusi pallo aiemmasta pelipaikasta.

Jälkien korjaus viheriöllä: Viheriöllä voi korjata muutkin jäljet kuin pallon alastulojäljet esim. kengän jäljet.

Pallon liikkuminen viheriöllä: Jos pallo liikkuu asettamisen jälkeen esim. tuulen tai muun syyn  vuoksi tulee pallo asettaa uudelleen samaan paikkaan.

Näiden sääntöjen lisäksi tulee noudattaa paikallissääntöjä. Paikallissääntöihin ei ole näillä näkymin tarkoitus ottaa vapautumista outtiin lyödystä pallosta rangaistuksilla. Outtiin lyöty pallo tulee edelleenkin pelata uudelleen yhdellä rangaistuksella aiemmasta lyöntipaikasta.

 

 

 

Kilpailut

1.6.2019 Eclectic, johon voi osallistua koko kauden ajan. Kilpailumaksu koko kesältä on 30 euroa. Kaikkien kannattaa ehdottomasti osallistua. Kaikki pelaajat osallistuvat samalla ilmoittautumisella sekä tasoitussarjaan, että tasoituksettomaan sarjaan. Kilpailuun tulee erinomaiset palkinnot. Osallistujien kesken arvotaan lisäksi palkintoja.

Kilpailuun kelpaa mikä tahansa tasoituskierros. Kaksi parasta tulosta jokaiselta väylältä kesän aikana huomioidaan lopulliseen tulokseen.

Jos siis teet parin kauden kahdella ensimmäisellä kierroksella väylälle 1, pysyy sen väylän tulos 4 ja 4 kunnes teet yhden tai useamman birdien samalle väylälle. Suosittelen, että pidät kirjaa omista parhaista väylätuloksista niin se helpottaa tarkastamista ja tiedät väylät joita kannattaa yrittää parantaa.

8.6.2019 Kapteenien kisa

Kapteenit toivottavat kaikki pelaajat tervetulleeksi kauden avauskilpailuun, joka pelataan täysin tasoituksin.

10.6.2019 Palanssiliiga starttaa. Suosittu greensomena pelattava parikisa saa edelleen jatkoa.

 

Mikäli kysyttävää ilmenee niin lisäkseni neuvoja ja ohjeita antavat naiskapteeni, sekä muut seura-aktiivit.

Paljon böördejä,

Topi Ronkainen

Kapteeni