PIENI PALLO, ISO ILO!


Otin vastaan tänä vuonna seuramme kapteenin tehtävät. Ensitöikseni otin esille golfliiton laatiman kapteenien käsikirjan ja aloin tutustua kapteenin rooliin seuroissa. Käsikirja sisältää valtavan määrän tehtäviä kapteenille ja ajattelin, että millä ajalla ja resursseilla pystyn kaikkia hoitamaan.


Toukokuun alussa osallistuin ladykapteenimme Tiinan kanssa ”vertaistukiryhmän” tapaamiseen Siikajoella. Kyseessä oli Pohjois-Suomen kapteenien tapaaminen. Juttelutuokiot ja pelikierros eri seurojen kapteenien kanssa antoivat minulle ja myös Tiinalle eväitä tulevaan kauteen. Keskusteluissa tuli selvästi esille kapteenin tärkeimmät tehtävät, jotka kyllä löytyivät käsikirjastakin:


1. Kapteeni toiminnallaan ja esimerkillään luo seurahenkeä, yhteenkuuluvuutta ja viihtyvyyttä.
2. Kapteenin vastuulla on seurassa golfin sääntöjen ja hyvän golfkäytöksen noudattaminen.
3. Kapteenin tehtäviin kuuluu luoda yhteyksiä naapuriseuroihin kilpailullisen tai muun yhteistoiminnan käynnistämiseksi ja ylläpitämiseksi.


Reissu selkeytti ajatuksiani kapteenin tehtävistä - jospa tästä tehtävästä omalla persoonallani ja sopivalla työmäärällä suoriudun hyväksyttävin arvosanoin.
Nyt olen sitten istunut seuran johtokunnan kokouksissa ja kilpailutoimikunnan tapaamisissa. Keskusteluita olen käynyt jäsenien kanssa seuran tilanteesta ja tulevaisuudesta. Meillä on paljon hyviä asioita, mutta toki on parannettavia asioita tullut esille. Johtokunta puheenjohtajan johdolla ja toimikunnat ovat tarttuneet innolla uuden kauden suunnitteluun ja jo toteutukseenkin. Jokainen on tuonut oman panoksensa pöytään ja se riittää. Arvostan tätä touhua. Virheitäkin voi tulla, mutta niinhän elämässä aina.
Kun luontoäiti on ollut omalta osaltaan parantamassa kenttäolosuhteita ja Juopperin Ami adjutantteineen tehnyt hyvää työtä, niin innolla odotan kapteenien kisan avauslyöntiä. Saan lyödä pientä palloa isolla ilolla!


Hyvää alkanutta golfkesää kaikille, ollaan fiksuja!

Kemissä 9.6.2016

Kiittäen,

Hannu