Kilpailumääräykset 2020

KILPAILUJEN SÄÄNNÖT
Kilpailuissa noudatetaan golfin kansainvälisiä sääntöjä sekä Suomen Golfliiton yleisiä kilpailumääräyksiä ja otetaan huomioon kentän
paikallissäännöt.

 • Tasoitusrajat ilmoitetaan erikseen kilpailukutsussa. Avoimien kilpailujen tasoitusraja on 54,0.
 • Seuran sisäiset reikäpeli CUP -kilpailut on pelattava pelikaavioon merkityn aikataulun puitteissa. Pelin ajankohtaa sovittaessa, kaaviossa ylempänä oleva pelaaja tai joukkue ottaa yhteyttä vastustajaan.
 • Ottelun voittaja merkkaa tuloksen pelikaavioon.
 • Cup -kilpailujen kilpailumaksut on maksettava caddiemasterille ennen ensimmäistä ottelua.

ILMOITTAUTUMINEN, LÄHTÖAJAT JA TULOKSET
Viikonlopun kilpailuihin ilmoittautuminen tehdään puhelimitse tai internetissä kgk.nexgolf.fi viimeistään kilpailuviikon perjantaina klo 12:00 mennessä.

 • Lähtöaikoja voi tiedustella caddiemasterilta puhelimitse (050 4132480) kilpailuviikon perjantaina klo 19.00 alkaen.
 • Kilpailun tulokset ovat nähtävissä heti kilpailun jälkeen internetissä www.kemingolf.fi ja ilmoitustaululla Kemin Golf Klubilla.
  Muiden kilpailujen ilmoittautumiset ja lähtöajat kilpailukutsun mukaisesti.

PERUUTUKSET
Kilpailusta poisjääminen tulee tapahtua hyväksyttävästä syystä. Huono sää tai sopimaton lähtöaika eivät ole hyväksyttäviä syitä. Poisjäämisestä pitää ehdottomasti ilmoittaa ennen kilpailua klo 8.30 mennessä kilpailuaamuna caddiemasterille tai kilpailun johtajalle. Peruuttamatta jättäminen merkitsee, että kilpailumaksu on maksettava.

OSALLISTUMISOIKEUS

Kemin Golf Klubi ry:n avoimiin kilpailuihin ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki Suomen Golfliiton tai jonkun kansallisen golfliiton jäsenkortin omaavat jäsenet. Seuran mestaruuskisoihin ovat oikeutettuja osallistumaan Kemin Golf Klubi ry:tä kotiseuranaan pitävät jäsenet.

OSALLISTUMISMAKSU

Kilpailumaksu suoritettava ehdottomasti ennen kentälle menoa.

LÄHTÖAJASTA MYÖHÄSTYMINEN
Mikäli pelaaja myöhästyy lähtöajastaan, mutta on valmiina pelaamaan korkeintaan viisi minuuttia myöhässä lähtöajastaan, seuraa seuraavat rangaistukset:

 • Reikäpeli; reiän menetys
 • Lyöntipeli; kaksi lyöntiä
 • Jos pelaaja myöhästyy enemmän kuin viisi minuuttia lähtöajastaan, hänet suljetaan kilpailusta.

HIDAS PELAAMINEN
Pelaajan pitää pelata viivyttelemättä ja toimikunnan mahdollisen pelin nopeuteen liittyvien määräysten mukaisesti (Golfin säännöt: säännöt 6-7).

 • ensimmäinen rikkomus: yksi lyönti
 • toinen rikkomus: kaksi lyöntiä
 • useampi rikkomus: pelistä sulkeminen

RATKAISUT TASATILANTEISSA

Reikäpeli
Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi reikä reiältä alkaen 1. reiältä, kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisessa reikäpelissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.

Lyöntipeli
Tasoitukselliset kilpailut
Päädyttäessä tasatulokseen alempi tasoitus voittaa. Mikäli tasatilanteessa myös tasoitus on sama, ratkaistaan sijoitukset laskennallisesti seuraavassa järjestyksessä: viimeinen 9 reikää, viimeinen 6 reikää, viimeinen 3 reikää, viimeinen reikä. Tämän jälkeen sijoitus ratkaistaan arvalla. Kilpailuissa, joissa on 36 reikää tai enemmän, ratkaistaan tasatulokset Suomen Golfliiton kilpailukäsikirjan mukaisesti.

Tasoituksettomat kilpailut
Päädyttäessä tasatulokseen ratkaistaan sijoitukset laskennallisesti seuraavassa järjestyksessä: viimeinen 9 reikää, viimeinen 6 reikää, viimeinen 3 reikää, viimeinen reikä. Tämän jälkeen sijoitus ratkaistaan arvalla. Kilpailuissa, joissa on 36 reikää tai enemmän, ratkaistaan tasatulokset Suomen Golfliiton kilpailukäsikirjan mukaisesti.

Kaikissa seuran mestaruuskilpailuissa 1.sijat ratkaistaan välittömästi suoritettavana "sudden death" -uusinnalla lyöntipelin säännöin. Voittajan on pelattava pallo reikään saakka.

PALKINTOJENJAKO
Avoimien kilpailujen palkinnot jaetaan välittömästi tulosluettelon valmistuttua. Sisäisten kilpailujen palkinnot jaetaan pääsääntöisesti kauden päättäjäistilaisuudessa.
Jos palkintojenjakotilaisuudessa on arvontaa, niin osallistuminen arvontaan edellyttää kilpailijan paikalla olemista arvontatilaisuudessa.

MATKAPUHELIMEN KÄYTTÖ
Puhelimen tulee olla kilpailussa äänettömänä. Puhelimen käyttö on sallittu vain hätätapauksissa ja otettaessa yhteyttä tuomariin, kilpailunjohtajaan tai kilpailutoimikuntaan. Puhelimen käyttö on etiketin mukaisesti sallittu myös muissa tapauksissa, jos siitä on sovittu ryhmän kanssa.
Rangaistus määräyksen 1.5.1. rikkomisesta:
Reikäpeli: Reiän menetys jokaista sellaista reikäväliä kohden, missä rike on tapahtunut.
Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä jokaista sellaista reikäväliä kohden, missä rike on tapahtunut.
Etäisyysmittarit ja muut sovellutukset, jotka kertovat muuta kuin mittaa, matkaa ja sijaintia, ovat kiellettyjä.
Rangaistus määräyksen 1.5.2. rikkomisesta: Pelistä sulkeminen

MAILAPOJAN (CADDIEN) KÄYTTÖ KILPAILUISSA
Mailapojan käyttö kilpailuissa on sallittu liiton sääntöjen mukaisesti.


Paikallissäännöt

Kilpailukalenteri