Puheenjohtajalta

           

Kemin Golf Klubi täyttää tänä vuona 30 vuotta. Juhlimme sitä näin koronan aikana vähän matalammalla profiililla 8.8. 2020 pelattavan juhlakilpailun merkeissä. Kilpailun jälkeen on juhlaruokailu ja palkintojenjako klubirakennuksen edustalle pystytettävässä teltassa.

Seura perustettiin vuonna 1990 ja nimeksi tuli Raajärven kaivoskylään kaavaillun kentän perintönä Mainari Golfklubi, joka vuonna 2009 muutettiin Kemin Golf Klubi ry:ksi. Samanaikaisesti seuran perustamisen kanssa aloitettiin suunnittelu golfkentän rakentamiseksi Kemiin. Sitä varten perustettiin osakeyhtiö nimeltään Kemin Seudun Golf Oy. Siitä lähtien seura ja kenttäyhtiö ovat käsi kädessä vieneet kemiläistä golfia eteenpäin maltillista taloudenpitoa noudattaen. Kentän paikaksi valikoitui parin epäsopiviksi todetun vaihtoehdon jälkeen Kemin kaupungin myötävaikutuksella Jungon keskuspuiston alkupää. Ihanteellinen paikka aivan kaupungin ytimessä. Tämä keskeinen sijainti, 12-väyäläiseksi rakennettu kenttä, kaunis klubirakennus sekä hyvä yhteistyö kaupungin ja yritysten kanssa ovat olleet kulmakiviä kemiläisen golfin kehittämisessä. Kenttää ja sen ympäristöä on jatkuvasti parannettu ja raivattu ja näin kentän yleisilme on kohentunut merkittävästi. Mielestäni seuramme ja kenttäyhtiö voivat olla perustellusti ylpeitä siitä, mitä olemme yhdessä aikaansaaneet tämän 30 vuoden aikana.

 Haluan tässä yhteydessä lausua kiitokseni kaikille niille toimijoille, vastuunkantajille, talkoolaisille, tukijoille ja pelaajille, jotka olette vuosien varrella tehneet tämän mahdolliseksi. Seurassamme on nykyisin vajaa 400 jäsentä, meillä on vilkasta kilpailutoimintaa, tasokasta golfopetusta ja olemme juniorityössä saaneet Golfliiton laatumerkin, vain muutamia asioita mainitakseni. Golfyhteisössämme on hyvä yhteishenki ja avoin ilmapiiri. Erittäin positiivinen asia on se, että tämä kesä on ollut monessa suhteessa vilkkaampi kuin koskaan aiemmin. Pelattujen kierrosten määrä oli kesäkuussa yli 50% korkeampi kuin edellisinä vuosina, ja on edelleen yli 30% suurempi. Samoin vieraspelaajia on käynyt merkittävästi aiempaa enemmän. Myös alkeiskurssilaisten määrä on kasvanut. On ollut hienoa katsoa, kun parkkipaikka on täynnä autoja, rangella on porukkaa ja peliaikojen varauslistat täyttyvät. Ilahduttavaa on se, että uusia nuoria pelaajia on ilmaantunut kentällemme. Kerrassaan upeata!

Seura on tänä kesänä itse hoitanut golfkahvilan pitämisen ja caddiemasterin tehtävät. Nuoret työntekijämme ovat suoriutuneet tehtävistään erittäin hyvin ja saaneet paljon positiivista palautetta. Toivoisin, että mahdollisimman moni kävisi kahvilla, näin tuette seuraamme ja kenttäyhtiötä.

Hyvää loppukautta kaikille!

Osmo Happonen